• catalog.bg
  • АВИАЦИОНЕН УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ЕЪР СКОРПИО

АВИАЦИОНЕН УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ЕЪР СКОРПИО

бул. Брюксел 1, сграда 5
София,
България
23.3946721
42.672052
UserLikes
Име: АВИАЦИОНЕН УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ЕЪР СКОРПИО
Адрес: София, бул. Брюксел 1, сграда 5
Телефони: text to image
Факс: text to image
Уеб сайт: http://www.airscorpio.bg
E-mail: text to image
Отрасъл: Школи и курсове
Дейност:

Обучение на професионални пилоти за гражданското въздухоплаване.

Ключови думи: еър скорпио, курсове, пилоти, бизнес авиация, корпоративни полети

За нас

Авиационният учебен център към авиокомпания Еър Скорпио ЕООД (САО № BG 35) е създаден през 1999 г. и през същата година е одобрен със Сертификат № ТС 003 от Главна дирекция на Гражданската въздухоплавателна администрация (ГД-ГВА) към Министерство на транспорта за обучение на професионални пилоти за гражданското въздухоплаване.
Авиокомпания Еър Скорпио e:

* организация за летателно обучение

* одобрена по EASA Part-145 организация за техническо обслужване, Сертификат № BG.145.0021;

* одобрена по EASA Part M, Subpart G организация за управление поддържането на постоянна летателна годност, (Сертификат № BG.MG.0035).

* представител и сервизен център на Diamond Aircraft Ind. и Thielert Aircraft Engines.


Кратка история
През месец март 1999 г. Авиационният учебен център (АУЦ) Еър Скорпио извърш
АВИАЦИОНЕН УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ЕЪР СКОРПИО
ва първите полети за обучение на професионални пилоти. Обучаемите са двама курсисти – служители в Авиокомпанията.
Два месеца по-късно - юни, 1999 г. е подписан първият договор с ГД-ГВА за обучение на І-ви и ІІ-ри випуск от кадетра Въздушен транспорт в Техническия университет, София. Този договор е подновяван ежегодно и девет години по-късно – през 2008 г. обучението на 11 пореден випуск пилоти за гражданска авиация е приключено успешно.
Авиационният учебен център Еър Скорпио е пряк наследник на традицията и схемата за инженерно образование във висше авиационно учебно заведение и практическо обучение в учебен център, прилагани във ВВВУ Г. С. Бенковски и учебния център на БГА Балкан. Това е и схемата, по която са подготвяни едни от най-добрите професионалисти в историята на гражданската авиация.
Първите разработени про
АВИАЦИОНЕН УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ЕЪР СКОРПИО
грами за летателно обучение от АУЦ Еър Скорпио сътоветстват на изискванията на Курс 236 на ICAO и са одобрени от ГД-ГВА.
След публикуването на Наредба І от 16.01.2003 г. за Свидетелствата за правоспособност на авиационния персонал, програмите са преработени, съгласно изискванията и критериите на Наредбата и на JAR FCL 1/2 в Комплексна програма за обучение на пилоти за гражданското въздухоплаване. Тази програма обхваща целия спектър интегрирани и модулни курсове (ATPL CPL/IR, CPL, IR, др.), предвидени в Наредбата и JAR FCL. В последствие и с незначителни корекции Комплексна програма за обучение на пилоти за гражданското въздухоплаване е приета от Главна дирекция Гражданска въздухоплавателна администрация към Министерство на транспорта за базова програма, по която учебните центрове провеждат обучение на пилоти за гражданската авиация.
 
Открийте ни в Google+