ж.к. Стрелбище
София,
България
23.3001778
42.6714455
UserLikes
Име:

БАЛЕТНА ШКОЛА СИЛУЕТ

Адрес: София, ж.к. Стрелбище
Телефони: text to image
Уеб сайт: http://www.baletsiluet.com
E-mail: text to image
Отрасъл: Школи и курсове
Дейност:

Школи и курсове

Ключови думи: балет, балетна школа, обучение по балет, балет за деца, уроци по балет
  • catalog.bg
  • БАЛЕТНА ШКОЛА СИЛУЕТ


Галерия


БАЛЕТНА ШКОЛА СИЛУЕТ БАЛЕТНА ШКОЛА СИЛУЕТ БАЛЕТНА ШКОЛА СИЛУЕТ


Сподели във Facebook






За нас

Балетна школа Силует е създадена през есента на 1998 г. като израз на нашата обич към балета и желанието ни да приобщим към изкуството и направим щастливи по този начин  възможно повече деца и възрастни.През изминалите години творихме и създавахме красота посредством нашите концерти и спектакли на сцената на Софийска опера и балет, Военен театър, Сатиричен театър, Младежки театър, Модерен театър, Театър Сълза и смях, НДК и много други сцени.


Създадохме и бъдеще за децата ни, които претвориха различни образи в спектаклите на Балетна школа Силует: Зимна приказка /по мотиви на Лешникотрошачката/, Пепеляшка, Малката русалка, Оле затвори очички, Спящата красавица, Палечка, Рожденият ден на инфантата, Концертите Балетни силуети 1,2,3. Част от тези деца са вече професионални балерини, други - студенти по танцови специалности в България и Европа, трети са все още ученици в престижното Национално училище по танцово изкуство в София, където са сред най-изявените, четвърти - продължават да се трудят  и обучават в школата и да печелят награди и призове от наши и международни състезания по балет.


Част от историята на Балетна школа Силует е участието на възпитаничките й в репертоара на Националната опера и балет в спектаклите на малка и голяма сцена: балета Силфида, мюзикълите Шегобишко на острова на чудесата, Мечо Пух, Червената шапчица, Козелът Дългобрадко, детския балет Палечка и подготовката на първия Концерт за бебоци. Нашите деца ежегодно взимат участие в национални и международни конкурси, където винаги покоряват журито и публиката и завоюват медали. Те редовно се включват и в танцови мероприятия, които развиват техните възможности, като фестивали, работилници и благотворителни концерти.


Организираме и с радост посещаваме семинари и work-chops, където задълбочаваме своите познания и междуличностни връзки.


НАШИТЕ ЦЕЛИ:
• Да удовлетворим желанието на децата си да се чувстват невероятно  красиви, да бъдат принцеси в една несвършваща приказка.
• Да докоснем естетическата им сетивност не само чрез красивите балетни костюми , но и чрез запознанството им с прекрасната класическа музика  и хармоничните движения на  балета.
• Да възпитаме тялото да се движи красиво, да придобие грациозна изправена стойка, да създадем елегантни  маниери на движение и  поведение.
• Да запознаем децата с правилата на поведение в социална среда, на работа и взаимоотношения в екип, да ги научим на дисциплина и отговорност.
• Чрез изявите на сцена и да положим начало на умението им да се самоутвърждават и да изявяват своите възможности в пределна степен.
• Да превърнем преживяванията, свързани с балета, в хармонична  и здрава връзка между порастващите деца и техните родители.
• Да наситим емоционалния свят на децата с положителни чувства и превърнем Балета в преживяване, към което те с радост да се връщат и като възрастни, черпейки вдъхновение.

 
Открийте ни в Google+