ул. Цар Самуил 122
София,
България
23.3207784
42.7071443
UserLikes
Име: МАРКОВ КОЛЕЖ
Адрес: София, ул. Цар Самуил 122
Телефони: text to image
Уеб сайт: http://www.markovcollege.com
E-mail: text to image
Отрасъл: Школи и курсове
Дейност:

Школи и курсове

Ключови думи: марков колеж, личностно развитие, теометактика, петър марков, гергана маркова

Услуги


Галерия

МАРКОВ КОЛЕЖ

Виж на картатаЗа нас

Идейното начало на Марков колеж датира от далечната 1973 г., когато студентът по философия Петър Марков достига до прозрението, че думите, които използваме и разбираме, имат връзка с начина ни на мислене и че хората имат различни нива на мислене. Дипломната му работа Принципът - модел и диалектика , доразвита като универсална система за оценка в разработката Качеството във фотожурналистиката , пораждат идеята за теория, метод и практика (или с една дума - теометактика) на осъзнатото и целенасоченото развитие на личността. Следва развитието й като идеи и действия през годините, които ни довеждат до настоящия Марков колеж:

1988 – 1991, Софийска математическа гимназия (СМГ): Петър Марков е преподавател по философия. В неговите часове се правят допълнителни интересни упражнения и се обсъждат различни от зададените в програмата теми.

1992 - 1992, Малка гарсониера на ул. Кестенова гора: Временно решение за учебна зала. Започват систематични курсове Философия на успеха за по-широк кръг търсещи хора.

1993 – 2001, Апартаментът на семейство Маркови: Една от стаите е превърната в учебна зала. Там стартира първото цялостно едногодишно обучение. Всяка събота и неделя в един средностатически хол се говори и прилага далеч не средностатистическо познание. Част от участниците са настоящи и бивши ученици на Петър Марков от СМГ.

2001 – 2003, Нает е самостоятелен офис за колежа. Един цял апартамент се превръща в учебни зали. Вече се провеждат повече от едно обучения едновременно. Екипът от преподаватели и асистенти нараства. Раждат се нови курсове, знанието с
МАРКОВ КОЛЕЖ
е развива. Управител става Гергана Маркова. Само за този период през колежа преминават над 250 курсисти. Започват да се правят представяния на обучението в страната.

2003 – 2006, Марков колеж сменя своя офис с нов. Гергана Маркова се оттегля от управлението и от преподаването. Екипът от преподаватели и асистенти постепенно се подменя изцяло. За този период се превеждат нови книги. В обучението се интегрират допълнителни модули, фокусирани върху представянето и усвояването на преведената литература. Продължителността на обучението нараства от една на две години.

2006 – 2007, Петър Марков е във физическа невъзможност да преподава. Колежът фактически не предлага обучение на нови курсисти. Правят се няколко благотворителни обучения със стари курсисти, приходите от които се използват за възстановяването на Петър Марков. По-късно се освобождава наетият офис и се пренася в офиса на Ликора ООД. Постепенно дейността на колежа спира, а цялото ноу-хау се архивира.

2008 – 2009, Стартира проект за възстановяване на колежа – Нов Марков колеж . В него участват част от предишни водещи и асистенти, а също над 100 бивши курсисти със своето мнение и съвети в проведените допитвания. Създава се нова концепция на обучението, изгражда се интернет страница, прави се редакция на учебната програма и материали. Обучението отново става едногодишно - с осъвременено съдържание и адекватно звучене.

СЕПТЕМВРИ 2009, Поставено е началото на новата история на Марков колеж с официално откриване. От октомври стартира учебна група с едногодишна програма на обучение. Попътен вятър! 
Открийте ни в Google+